Love and Bullets (1979)

Posted: 24 ožujka, 2011 in Akcija, Charles Bronson, Thriler

IMDb

Trailer (clip)

 

Ovaj film jednostavno zove na kratko proputovanje kroz vrijeme i prisjećanje na mladiedana i stvari koje sam pokušao izvesti nakon što sam ga pogledao. Tuljak papira, mali čavli…i gađanje upaljene žarulje na noćnoj lampi. Nije dobro završilo. Ni po lampu, ni po mene Što mi ovaj film čini jednim od boljih u Charlievom opusu. Ima određenu sentimentalna vrijednost, reklo bi se.

Charlie je Charlie (tako se lik stvarno zove u filmu) policijski poručnik koji nikako da stane na rep poznatom kriminalcu Bomposi. Tj, sve dok ne dobije priliku ugrabiti Bomposinu ljubavnicu i koja bi svojim svjedočenjem mogla dotičnog strpati u zatvor na dugo, dugo godina. Sve pet, ali ljubavnica Jackie je u Švicarskoj i jedna je od najpraznoglavnijih ženskih viđenih na filmu, da se ne govori o tome kako nema pojma o poslovima svojeg dobročinitelja. Sve to nimalo ne dira odred plaćenih ubojica koji naše junake počinju loviti uzduž i popreko snijegom obavijene zemlje dobrih satova.

Sve tu ima svoje zašto i zato, ali je manje bitno. Cijeli plot o premještanju jedne ljubavnice od strane jednog murjaka koji se u stranoj zemlji snalazi kao u svojoj nategnut je preko svake granice dobrog ukusa, što bi se reklo. Ali, film ima dinamičan tempo, gotovo da nema sekunde praznog hoda, likovi su nam šarmantni i vidi se da postoji gomila kemije između njih (Charlie i Jill Ireland su u stvarnom svijetu bili vjenčani) a kada se u sve to ubroji dobra količina akcije, famozno iskakanje auta iz jurećeg vlaka, puškaranje na sve strane, mrgudna Charlieva faca i razigrani Rod Steiger kao mucavi mafijaš Bomposa…nema što se tu ne može voljeti. I, da, krajolik. Snijeg, planine, šume…čisti svježi planinski zrak. A i nadasve zanimljiv izbor oružja govori dovoljno. Charlie negativce rješava s improviziranom puhaljkom, strelicama od papira i malim čavlima. Sad je jasnije zašto je jedna noća lampa platila ceh dječije znatiželje. Ako uspijete progutati sve nelogičnosti priče, glupast dijalog na nekim mjestima, pretjeranost u nekim stvarima (kao spomenuto ubijanje negativaca puhaljkom) postoji velika mogućnost da bi se mogli i zabaviti. Nije čak nužno ni da budete fan poznatog mrguda.

Komentari
 1. Dragonrage kaže:

  Ne znam zašto, al ja sam donedavno dok nisam ponovno pogledao film, stalno mijenjao Blood and Bullets za Telefon. Posebice cijeli taj dio na vlaku i sa pravljenjem improvizirane puhaljke hehe…

 2. Deckard kaže:

  Zanimljivo je da ja uopće nisam do prije dvije godine uopće znao kako se film zove, iako sam znao sami film. I onda je, posve slučajno, vjerujem, izašao na kiosku za neku sitnu lovu i misterija se razriješila, hehe. Ali, puhaljka je legendarna.

 3. SHOGO kaže:

  Može jedan nevezana, jedna upečatljiva scena od akcijskog junaka Steve-a mc1., samo nigdje naći u kojem je to njegovom filmu, kada se tuče s nekim opakim likom te ga zatim u onoj upečatljivoj sceni pogađa s saved off sačmom???

  Može nešto i od njega:

 4. SHOGO kaže:

  Malo sam krivo utipkao steve mcqueen

 5. Dragonrage kaže:

  SHOGO…mislim da je ovo sa Steve McQueenom iz filma The Hunter…

  Imaš negdje na 46/7 sekudi tu scenu..iako nije u pitanju baš saved off sačmarica, već neka “puška” sa gumenim mecima…

 6. SHOGO kaže:

  Je to je to…sad se sjećam…hvala frend

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s