Crossfire Trail (2001)

Posted: 15 ožujka, 2012 in Avantura, Ekranizacije, Tom Selleck, TV, Western

IMDb

Trailer

Da nastavimo u istom tonu. Trebao sam malo dobrog starog divljeg Zapada da iz sistema isperem Vampirske Dnevnike, revolveraše, močnike i dame u nevolji. Izaberem gotovo pa nastavak od prijašnjeg vesterna (nastavak samo u smislu da je Selleck opet tu te je opet ekranizacija jednog Louisovog vesterna) i već sam se pripremio na blaženi pustio-sam-mozak-na-pašu provod te sam se čak  ugodno i iznenadio. Između redove rečeno, ovo je puno bolji film. Doduše, i stariji je (ili je mlađi, ovisi kako gledate) pa su se neke stvari modernizirale (tipa da sad vidite krv kad pogode tipa) te mi čak nije previše smetalo ni što je priča klasika. Revolveraš, učiteljica, drugi revolveraš, bogataš i obračuni. To je to, između postoji malo detaljnija priča, i teško da će vas nešto posebno zaintrigirati, no da ne kažete kako sam snob koji neće prepričati ni ono što je čisti klišej…

Tri frenda pobjegnu s nekog broda, dolaze u neki vestern gradić i preuzimaju brigu o ranču četvrtog frenda. Tamo je nekad bila njegova žena, koja je sad u gradu, učiteljica (to je valjda jedino zanimanje gdje je žena mogla djelovati intelektualno) i na nju je oko bacio dežurni bogataš, krimić, vlasnik cijelog grada. Ne radi dame već radi ranča jer je vrijedan. Stanovnici su u strahu, ali naš junak ima opasan brk, još opasniju ruku i ne treba dugo da svi zajedno jedni drugima stanu na žulj.

Zanimljiva stvar, film se baš i ne fura na neki revolveraški đir, on postaje dio radnje u završnici i ide pod one bolje u filmskome svijetu. Puno koltova, puno vinčesterki i puno pucnjave. Do tada je radnja sporija, likovi su posve OK (usprkos klišejima) priča je malo… blesava (tri tipa samo tako dođu na tuđi ranč) no na nju treba gledati samo kao motiv da se svi oni spoje u jednu cjelinu. Naravno, malo ljubavnih iskri nije naodmet, a kako je Virginiu Madsen uvijek lijepo vidjeti, ni ne smeta nam što je za svog dragog odabrala brku Sellecka. On je pak sasvim dovoljno uvjerljiv kao dežurni šutljivi revolveraš i ima određenu karizmu te ga gledati nije nikakav problem (mislim, ja ga mogu gledati u svakoj ulozi, ali to sam ja). Dežurni negativac je Mark Harmon i bilo mi je čist neobično ga vidjeti kao zlog i pokvarenog tipa jer sam ovisnik o NCIS-u, gdje je potpuno suprotni karakter. I ono što obično spasi ovakav film (ili mu doda par bodova ako je već korektno napravljen) to je kad vidite da su glumci guštali u radu. Vesterni su njihovo kao nasljeđe, pa biti u jednom gotovo je stvar prestiža, iako više nisu na cijeni kao nekad. Ekipa se dobro zabavila, film je ispao više nego gledljiv…i to je cijela mudrost.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s